Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

*Ο Λευκός Πύργος
Μια πολύ ωραία δουλειά, που αφορά τα πλούσια αρχεία του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (ΕΛΙΑ) θα βρείτε στο site που ακολουθεί! 
Δείτε το συγκεκριμένο site. Αξίζει τον κόπο. Αφορά τις μεγάλες ιστορικές στιγμές της Θεσσαλονίκης  ... 
Απολαύστε το.
Υ.Γ. Ευχαριστώ την κ. Χρύσα Χρηστίδη, που μου το υπέδειξε.



3 σχόλια:

  1. Είδα με προσοχή από την αρχή μέχρι το τέλος το θέμα. Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε αυτή η δουλειά με τις πάμπολλες ορθογραφικές αβλεψίες (πυργαγιά αντί πυρκαγιά, ολόκλητο αντί ολόκληρο κλπ, κλπ) που δείχνουν προχειρότητα. Επίσης τα επιλεγμένα αποσπάσματα ξένων περιηγητών με την υπερπροβολή του εβραϊκού στοιχείου της Θεσ/νίκης δεν ξέρω τι ακριβώς εξυπηρετεί. Να δείξουμε πόσο πολυ-πολιτισμική ήταν η Θεσ/νίκη; Και λοιπόν; Κακώς την πήραν οι Έλληνες; Να την επιστρέψουμε στους Εβραίους ή τους Τούρκους; Κάτι τέτοιο προσπαθούν να καταλάβουμε;
    Δεν ξέρω! Κάτι δεν μου "κόλλησε" στην όλη ιστορία. Ίσως να κάνω και λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι παρατηρήσεις σου Ανώνυμε φίλε, έχουν την αξία τους. Σημείωνω πάντως ότι η εργασία αυτή συγχρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους κατά 80% και κατά 20% από ελληνικούς πόρους. Πάντως η εργασία έχει τηνέννοια συγκεντρωμένου οπτικού υλικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αθανάσιος Μανουσάκης
    Ευχαριστώ πολύ κύριε Αθανασιάδη και για αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορική ανάρτηση, έχω δει το πολύ ενδιαφέρον οπτικοακουστικό και φωτογραφικό αρχείο σε σχετική έκθεση στην Θεσσαλονίκη πριν από δυόμιση χρόνια ,με αφορμή τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης μας από τον τουρκικό ζυγό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...