Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Η περιπέτεια του ελληνικού Συντάγματος


Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_2_05/06/2011_444647
*Το εξώφυλλο του βιβλίου

 *Ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος 
σκιαγραφεί όσους πολέμησαν 
και όσους χρησιμοποίησαν 
τον θεμελιώδη νόμο της δημοκρατίας

Του Κώστα Καρακώτια


ΝΙΚΟΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ
"Το Σύνταγμα και οι εχθροί του στη νεοελληνική ιστορία, 1800 -2010" εκδόσεις Πόλις, σελ. 724

Το Σύνταγμα ρυθμίζει τη συγκρότηση και τη λειτουργία της πολιτικής εξουσίας και συνολικά της κοινωνίας. Συμπυκνώνει τους πολιτικούς και ιδεολογικούς συσχετισμούς και αντανακλά τους αντίστοιχους συμβιβασμούς για τη συναινετική κοινωνική συμβίωση. Ανήκει δε πάντα στα βασικά διακυβεύματα των πολιτικοκοινωνικών συγκρούσεων.
Το Σύνταγμα ήταν, φυσικά, στο επίκεντρο της διαδικασίας συγκρότησης και της νεοελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού κράτους από την έναρξη ακόμα της Επανάστασης του 1821 και γύρω από αυτό δόθηκαν πολλές πολιτικές και ιδεολογικές μάχες.

ΕΝΑ ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ






*Το σήμα του Συλλόγου Αρχαιοφίλων Αλεξανδρούπολης

Η Αλεξανδρούπολη, απέκτησε από χθες, μια σημαντική μόνιμη έκθεση στο Ιστορικό Μουσείο, με εξαιρετικά εκθέματα για την ιστορία της πόλης. 
Πρόκειται για το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, που δημιούργησε ο Σύλλογος Αρχαιοφίλων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς νομού Έβρου, με τη συμπαράσταση και χρηματοδότηση του Δήμου της πόλης, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Έβρου και της Διευρυμένης  Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Έβρου- Ροδόπης.Το κτίριο βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της πόλης απέναντι από το Δημαρχείο. 




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...